Rør rasp og mælk sammen og lad det stå og trække i 5 min. Skyl persillen og hak den fint. Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint.
Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande og lad løg og hvidløg gyldne heri. Bland det hakkede kød med den opblødte rasp, persille, løg, hvidløg, øg og krydderier og ælt denne fars godt med hånden.
Lad farsen hvile et kvarterstid og form den så med våde hænder til frikedeller, som steges langsomt o resten af smørret og olien, til de er gennemstegte og lysebrune.
Hertil passer: Græsk salat af agurker, tomater, rå løg, sorte oliven og fetaost
Lammefrikadeller
Opskrift på Lammefrikadeller - frikadeller baseret på lammekød. Lam spises af mange i verden i stedet for svinekød.
Ingredienser
- 500 g hakket lammekød
- 50 g rasp
- 3-4 spsk mælk
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 bdt persille
- 1 stk æg
- ½ stk tørret merian
- salt
- peber
- 2 spsk smør
- 2 spsk olie
Sådan gør du
- Rør rasp og mælk sammen og lad det stå og trække i 5 min. Skyl persillen og hak den fint. Pil løg og hvidløg og hak dem begge fint. Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande og lad løg og hvidløg gyldne heri. Bland det hakkede kød med den opblødte rasp, persille, løg, hvidløg, øg og krydderier og ælt denne fars godt med hånden. Lad farsen hvile et kvarterstid og form den så med våde hænder til frikedeller, som steges langsomt o resten af smørret og olien, til de er gennemstegte og lysebrune. Hertil passer: Græsk salat af agurker, tomater, rå løg, sorte oliven og fetaost