Opskrift på snobrød – til en hyggelig familie stund eller med venner at sidde foran bål og lave sin mad sammen.
Og opskriften er super nem så alle kan være med
Snobrød kan spises som de er, eller man kan lave dem lidt som en fransk hotdog med dressing og pølse i.
Andre kan godt lide at hælde syltetøj i den.
Prøv dig frem 🙂
Snobrød
Opskrift på snobrød - er en hyggelig familie stund eller med venner at sidde foran bål og lave sin mad sammen. Og opskriften er super nem så alle kan være med
Ingredienser
- 25 g gær
- 500 g hvedemel
- 3 dl vand eller mælk
- 1½ tsk salt
- 1 spsk olie
Alternative
- Syltetøj
- Grillpølser
Sådan gør du
- Benyt lunkent vand eller mælk. Smuldre gæren her i og rør det godt rundt.Tilsæt mel lidt af gangen under omrøring sammen med lidt af saltet.. Fortsæt med at tilsætte mel og salt indtil du har en fast dej du kan ælte med hænderne.
Hæld gerne dejen ud på et melet bord og ælt den godt igennem indtil dejen nemt slipper fingerne og kan formes til en rund kugle.Læg dejen tilbage i skålen og hæld en spsk olie over dejen. Tildæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 40 minutters tid.I mens kan der findes pinde til at rulle snøbrød på. Hvis i har fx. en hasselbusk i nærheden er de at foretrække, da de normalt er ret lige og ikke afgiver nogen smag til brødet under stegning.. Afbark 20 cm af pindene og lad dem tørre lidt.Efter hævning kan dejen deles i ca. 10 dejstykker.. Rul hver af dem ud til pølser og de kan nu snos omkring pindene.Bag herefter brødene over gløderne fra et bål. Det tager ca. 20 minutter for at få dem godt bagte. Forsøg at holde ok afstand til gløderne så de bliver bagt hele vejen ind til midten. Når de er gyldne/mørke og nemt slipper pinden er de færdige.Snobrødene kan spises som de er, eller alternativt kan man stege pølser ved siden af og putte i som en fransk hotdog.
Anden populær måde er at fylde hullet op med syltetøj.Velbekommen